sanagro fresh market

FRESH MARKET MÁ NOVÚ PREDAJŇU SANAGRO. TAKTO TO TAM VYZERÁ

Čerstvé, kvalitné, sezónne a z vlastného chovu. Takéto potraviny nájdete v novej predajni Sanagro v bratislavskom Fresh Markete.

Otvorila ju spoločnosť s rovnakým názvom – SANAGRO, ktorá sa na svojich družstvách na západnom a strednom Slovensku stará o vlastné zvieratá, pestuje zeleninu a spracúva svoje výrobky z mlieka.

Na pultoch tak nájdete len to, čo si firma sama dochovala či dopestovala, alebo tovar od malých farmárov, ktorým spoločnosť dlhodobo pomáha. „Predajom výrobkov len z našich vlastných a spolupracujúcich fariem dokážeme garantovať pôvod a celú cestu od chovu až po produkciu priamo k zákazníkovi. Toto je pre nás z hľadiska predaja konečnému spotrebiteľovi kľúčové,“ zdôvodňuje Dušan Krajči, obchodný riaditeľ Sanagro, ktorý stojí za jej konceptom.

V družstevnej predajni Sanagro nájdete len produkty zo slovenských fariem, ktoré patria jednému majiteľovi.

Predajňa Sanagro chce zaistiť stopercentnú čerstvosť

V družstevnej predajni Sanagro nájdete najmä kvalitné mäso priamo z fariem, prevažne hovädzie z kráv či býka, ktoré boli vychované a rozrobené na Slovensku. „Chceme, aby sa ľudia naučili, že u nás nájdu vždy len čerstvé veci,“ povedal Tomáš Kohút generálny riaditeľ spoločnosti Sanagro. Zároveň dodáva, že v budúcnosti by do sortimentu radi pridali aj ponuku vlastných kurčiat a jahňacieho mäsa, uvažujú aj o vlastnej produkcii medu z vlastných eko fariem.

Na pultoch nájdete len 100-percentne čerstvé mäso.

Mliečne výrobky priamo z regionálnej farmy

Z vlastnej farmy Agronova, pod ktorá prevádzkuje aj mliekareň Bukovina v okrese Liptovský Mikuláš, do predajne Sanagro pravidelne dovážajú čerstvé jogurty, syry, bryndzu, korbáčiky či mlieko, ktoré pochádza od kráv a oviec priamo z farmy a z regiónu.

Rozmanitosť a pestrosť ponuky bude družstevná predajňa postupne rozširovať, najmä podľa možností fariem a požiadaviek zákazníkov. Nájdete tu aj vajíčka z domáceho chovu z voľného výbehu, ktoré chováme na družstve Samuela Jurkoviča v Sobotišti na úpätí Bielych Karpát.

Vajíčka pochádzajú výlučne z voľného výbehu.

Sanagro: Pri zelenine a ovocí je základ sezónnosť

Ako majitelia predajne tvrdia, základom kvality a čerstvosti potravín je ich sezónnosť. Na nej bude postavená ponuka najmä v lete. Na pultoch nájdete veľa čerstvej zeleniny a ovocia. Časť pochádza z vlastných fariem spoločnosti Sanagro, zvyšok od malého farmára z juhu Slovenska Gejzu Vargu, s ktorým firma spolupracuje už dlhší čas.

Gejza Varga v Kravanoch nad Dunajom, okrem sezónneho pestovania, vyrába aj svoje chutné jablčné šťavy Južné Sady. Mimochodom, z tejto šťavy z integrovanej produkcie, s minimálnym použitím chémie pri pestovaní, sa vyrába aj Slovákmi obľúbené Jablčno. Aj to nájdete na pultoch družstevnej predajne Sanagro v bratislavskom Fresh Markete.

Zo štiav značky Južné Sady sa vyrába aj obľúbené Jablčno. Oba produkty nájdete v predajni Sanagro.

Z eko farmy priamo na pulty predajne

Nosnou myšlienkou predajne je, okrem iného, aj pohľad do obdobia, kedy Slovensko nebolo zaplavené dovozom lacných potravín zo zahraničia. Dnes je raritou nájsť v obchodoch slovenskú cibuľu, mrkvu, zemiaky, strukoviny a často aj mäso a toto chcú majitelia družstevnej predajne Sanagro aspoň čiastočne zmeniť. „Zasadili sme vlastnú cibuľu na našej farme v Sobotišti pri Senici. Na jednej z najväčších ekofariem na Slovensku, BOS-POR Agro v Húškach pri Borskom Svätom Jure plánujeme aj pestovanie zemiakov v bio kvalite. Plánujeme balíčkovať aj hrach, slnečnicu či iné strukoviny, pretože tie nášmu trhu veľmi chýbajú,“ prezradil Tomáš Kohút zo Sanagra.

Majiteľ predajne chová dobytok na mlieko a na svojej farme v Liptovskej Sielnici ho spracúva.

Slováci si zaslúžia jesť to najkvalitnejšie, tvrdí Sanagro

Družstevná predajňa otvorila svoje brány len nedávno a ohlasy prvých zákazníkov sú veľmi pozitívne. „Farmárčenie robíme s láskou, poctivo a zodpovedne a tak chceme, aby vyzerali aj naše produkty. Vieme, že sa o zvieratá a plodiny staráme s maximálnym úsilím, a preto sme sa rozhodli, že ich chceme predávať slovenským zákazníkom. Zaslúžime si, aby sme jedli to najkvalitnejšie, čo naše farmy ponúkajú. Veríme, že to ocenia aj naši zákazníci,“ dodal Tomáš Kohút.

Našu SANAGRO predajňu nájdete na prízemi v pravo od hlavného vchodu. Najbližšia zastávka MHD liniek 50 a 196 je pri Yeme. Vonkajšie parkovanie a v garáži vo Freshmarkete máte 90min. zdarma.
Otváracie hodiny sú Po-Pi 8:00-18:30, Sobota 8:00-16:00.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:

Najnovšie články

Výhodná ponuka pre mäsiarstva:
Poctivé hovädzie len za 4,40 € bez DPH/kg

Získajte pre svoje mäsiarstvo poctivé hovädzie štvrte z našej lokálnej farmy v Častkove. Dobytok kŕmime výhradne slovenským domácim krmivom, vďaka čomu sa naše mäso vyznačuje vysokou kvalitou. Na štvrte vám ho rozdelí bitúnok v Holíči. Zvýhodnená cena 4,40 € bez DPH/kg navyše zahŕňa aj dopravu do Bratislavy. Neváhajte a kontaktujte nás.

Pre poctivých mäsiarov ponúkame na predaj pravé (samozrejme aj ľavé) Slovenské hovädzie štvrte z našej farmy v Častkove. Dobytok u nás kŕmime výhradne naším Slovenským krmivom. Na štvrte Vám to rozdelí bitúnok v Holiči a dopravu do Bratislavy zabezpečíme my.