kombajn

SPOLOČNOSŤ FOOD FARM SA NACHÁDZA MEDZI NAJLEPŠÍMI FARMAMI NA SLOVENSKU

Slovensko spoznalo najlepšie farmy na našom trhu. Odborníci na poľnohospodárstvo oceňovali na jeseň tohto roka v rámci súťaže Top Agro najlepšie slovenské farmy za rok 2018.

Medzi tými najlepšími sa nachádza aj hlohovecká spoločnosť Food Farm, ktorá patrí do portfólia skupiny SANAGRO. „Food Farm sa umiestnila na 22. mieste zo stovky najlepších agro firiem na našom trhu. Som veľmi rád, že naša spoločnosť bola už druhýkrát ocenená v tejto prestížnej súťaži,“ hodnotí Tomáš Kohút, generálny riaditeľ poľnohospodárskej skupiny SANAGRO. 

Top Agro je jedna z najstarších a najvýznamnejších súťaží manažmentov v slovenskom agropotravinárskom komplexe. Komisia hodnotí finančno-ekonomické výsledky spoločností. Zameriava sa na rentabilitu celkového kapitálu, nákladovosť výnosov z hospodárskej činnosti a produktivitu práce z pridanej hodnoty na jedného pracovníka. Všetkým oblastiam na základe výsledkov firiem priradila príslušný počet bodov a z výsledného súčtu nakoniec vyšlo víťazné umiestnenie. Spoločnosť Food Farm sa podľa splnených kritérií umiestnila na 22. mieste s celkovým počtom bodov 208 z 300. 

V rebríčku najúspešnejších agrospoločností sa Food Farm umiestnila prvýkrát aj za rok 2016, pričom v tom čase sa nachádzala na 92. priečke. „Podstatne lepšie umiestnenie v rebríčku je výsledkom tvrdej a kvalitnej práce manažmentu našich fariem a pracovníkov, ktorí sa o bežný chod dennodenne starajú napriek nie príliš pozitívnej situácii v slovenskom poľnohospodárstve,“ dodáva Tomáš Kohút, generálny riaditeľ spoločnosti SANAGRO, ktorá Food Farm zaradila do svojho portfólia v roku 2012. 

Súťaž Top Agro organizuje Klub poľnohospodárskych novinárov pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Odborným garantom je Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum. Súťaž je pravidelne organizovaná od roku 1995. 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:

Najnovšie články

Výhodná ponuka pre mäsiarstva:
Poctivé hovädzie len za 4,40 € bez DPH/kg

Získajte pre svoje mäsiarstvo poctivé hovädzie štvrte z našej lokálnej farmy v Častkove. Dobytok kŕmime výhradne slovenským domácim krmivom, vďaka čomu sa naše mäso vyznačuje vysokou kvalitou. Na štvrte vám ho rozdelí bitúnok v Holíči. Zvýhodnená cena 4,40 € bez DPH/kg navyše zahŕňa aj dopravu do Bratislavy. Neváhajte a kontaktujte nás.

Pre poctivých mäsiarov ponúkame na predaj pravé (samozrejme aj ľavé) Slovenské hovädzie štvrte z našej farmy v Častkove. Dobytok u nás kŕmime výhradne naším Slovenským krmivom. Na štvrte Vám to rozdelí bitúnok v Holiči a dopravu do Bratislavy zabezpečíme my.