Agrosid: inovujeme, no s rešpektom k tradíciám

Dlhodobé vzťahy založené na dôvere, férovosť a vzájomný rešpekt – to sú tri piliere, na ktorých stojí obchodná politika spoločnosti Agrosid z Dunajskej Stredy.

A to už od čias, keď ju pred takmer 20 rokmi zakladala trojica jej bývalých majiteľov. S rešpektom k tejto tradícii pokračuje spoločnosť aj pod novým vedením, keďže sa v roku 2023 začlenila pod agro skupinu Sanagro. Aj vďaka tomu sa jej aj naďalej darí. Aby však napredovala aj v budúcnosti, nezabúda na potrebnú modernizáciu.

Po predaji firmy sme mali obavy, čo to bude pre nás znamenať. Po roku môžem konštatovať, že tak ako u predošlých majiteľov, aj nové vedenie je veľmi ľudské a svojich pracovníkov považuje za rovnocenných,“ opisuje Helga Marczelová, finančná manažérka v spoločnosti Agrosid. Cieľom nového vedenia je podľa jej slov pokračovať v už osvedčených procesoch. Aby poľnohospodári – partneri spoločnosti – nepocítili žiadne zmeny. „Snažíme sa uistiť našich partnerov, že spoločnosť je v dobrých rukách,“ dodala.

Spoločnosť Agrosid funguje totiž ako spoľahlivý partner pestovateľov agrárnych plodín z oblasti Žitného ostrova. Poľnohospodárom ponúka osivá, hnojivá a prostriedky na ochranu plodín a zároveň im poskytuje prostriedky na ich financovanie. Zabezpečuje tiež pozberovú úpravu ako čistenie a sušenie, úrodu aj skladuje a stará sa o ňu, aby si udržala svoju kvalitu. Komodity od poľnohospodárov vykupuje a následne ich predáva.

Tradície, na ktorých stojí Agrosid

„Noví majitelia prebrali spoločnosť s fungujúcou obchodnou politikou a postojom k obchodným partnerom. A tieto faktory ostali aj naďalej kľúčové,“ doplnil ďalší zo zamestnancov Ladislav Urogi, ktorý má na starosti zabezpečovanie vstupov pre odberateľov. Vo firme pracuje už od jej založenia v roku 2005 a aj po zmene majiteľov sa podľa jeho slov pokračuje v stopách „starého“ Agrosidu. Aj poľnohospodársky inžinier firmy László Nyári vysvetľuje, že spôsob práce ostal aj po zmene vedenia rovnaký. „Agrosid začínal ako rodinný podnik a teraz prešiel do väčšej skupiny. Zmenu vidím v tom, že sa v budúcnosti dajú realizovať dlhodobejšie ciele, je to možnosť ďalšieho rozširovania,“ priblížil.

Podľa obchodnej riaditeľky Sanagro Kristíny Gabriel prevzala skupina pred rokom Agrosid ako veľmi dobre fungujúci podnik so stabilnou partnerskou základňou. „Jednou z hlavných priorít po mojom príchode do Agrosidu bolo spoznať kľúčových partnerov a pochopiť, v čom spočíva táto vzájomná lojalita,“ opísala a dodala, že bývalí majitelia ju v priebehu prvých mesiacov predstavili desiatkam partnerov. „Od všetkých som počula tie isté argumenty, prečo s Agrosidom spolupracujú dlhé roky: dôvera, spoľahlivosť, flexibilita otváracích hodín výkupných dvorov počas žatvy, platnosť dohôd (aj bez toho, aby boli na papieri), osobný a rovnocenný prístup bez ohľadu na veľkosť partnera, včasná platba a hľadanie riešení v prípade problémov. Tieto hodnoty sú pre nás tie tradície, na ktorých staviame a ktoré sa nesmú zmeniť,“ zdôraznila Kristína Gabriel.

Modernizácia a investície

Napredovanie spoločnosti však nie je možné bez modernizácie a investícií. Za rok, odkedy pôsobí Agrosid v skupine Sanagro, však vo firme neprebehla žiadna „revolúcia“ zmien a noviniek. „Od januára sme napríklad prešli na nový účtovný program, v súčasnosti implementujeme obchodný a skladový modul ERP systému,“ vymenovala.Firma súčasne chystá investície do skladových kapacít a výkonnejších strojov.

V najbližšom období čaká firmu žatva, a to je v tomto biznise kľúčové obdobie. „Snažíme sa o to, aby žatva prebehla čo najlepšie, aby partneri boli spokojní a naviezli čo najviac tovaru,“ vysvetlila Kristína Gabriel. Spoločnosť zároveň otvára nové výkupné miesto v Horných Salibách. Cieľom tohto kroku je osloviť širší rádius partnerov z okolia Galanty a Šale. „Ak sa nám podarí naplniť sklady, bude to znamenať, že sme si udržali dôveru partnerov.  Bude to úspech a zároveň obrovský záväzok do budúcna,“ uzavrela.

Kde nájdete strediská AGROSID

Gabčíkovo

Dunajská Streda

Jahodná

Tomášikovo

Lehnice

Horné Saliby

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:

Najnovšie články

Výhodná ponuka pre mäsiarstva:
Poctivé hovädzie len za 4,40 € bez DPH/kg

Získajte pre svoje mäsiarstvo poctivé hovädzie štvrte z našej lokálnej farmy v Častkove. Dobytok kŕmime výhradne slovenským domácim krmivom, vďaka čomu sa naše mäso vyznačuje vysokou kvalitou. Na štvrte vám ho rozdelí bitúnok v Holíči. Zvýhodnená cena 4,40 € bez DPH/kg navyše zahŕňa aj dopravu do Bratislavy. Neváhajte a kontaktujte nás.

Pre poctivých mäsiarov ponúkame na predaj pravé (samozrejme aj ľavé) Slovenské hovädzie štvrte z našej farmy v Častkove. Dobytok u nás kŕmime výhradne naším Slovenským krmivom. Na štvrte Vám to rozdelí bitúnok v Holiči a dopravu do Bratislavy zabezpečíme my.